Excessive CPU use by a ping command?

Comments

8 comments

  • Avatar
    Firewalla

    The box does use the ping command to test connectivity.   Does the ping just hang there?  or this is just transitory?  

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Aldo Portznik

    Thanks for answer

     just hang there and appear time to time, keeping the internet useless for periods of 10 secons to 20.

    Rebooting doesnt solve the problem.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Firewalla

    If when ping happens and your internet is down, likely there is a routing loop.  Can you double-check whatever the system is pinging,  there is no duplication of IP addresses?  

    What is the router you are using?  Is your network relatively simple?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Aldo Portznik

    My set up is really simple

    - Router Chinese Huawei HG8245Q2

    - Internet GW IP: 10.1.0.254

    - Box IP 10.1.0.253 / GW IP 10.1.0.254 / DNS 10.1.0.254

    - Overlay IP: 10.1.1.254 / DNS 10.1.0.254

    -----------------------------------------------------------------------------

    I made a factory reset and stay on stable version one day, cero issues.

    At next day i change to beta without any issues during 6 days, after that (today) the ping of death appears.

    I tried to restart the box, i cant.

    I forced the box restart with a power cut

    The box starts with the ping of death runing.. pinging to 1.1.1.1,  8.8.8.8 and the overpowered ping with processor eager to my gateway 10.1.0.254..

    I enter via SSH and kill the TWO pings, after that, the box work like a charm

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Firewalla

    We are puzzled at this as well.  We are trying to reproduce this in our lab. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Firewalla

    This is likely a problem with the Linux kernel, will need to spend a bit time investigate.  something has to do with long lasting ping packets. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Aldo Portznik

    Thank you very much to answer to us, i feel very satisfied with the product and your support.

    After killed the pings, the box runs smooothy after 3 days of operation, with 21 devices attached.

    Remember, i run the beta image on red: 1.966

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.

Powered by Zendesk