Firewalla not found on Android

Comments

9 comments

  • Avatar
    Cristian Melo

    Hi,

    I have the same problem, and send an email to help@firewalla.com.

  • Avatar
    Blaz Pivk

    Ok I have solved my problem.

    Since Firewalla will live in an all Unify ecosystem (Gateway, Switches, APs) I've tried every setting I have enabled that is securing my network. The thing that was causing problems was "Block LAN to WLAN Multicast and Broadcast Data" under my Wireless Networks settings.

    Adding Firewalla under allowed clients list fixed the problem immediately so I guess it was the filtering that was causing problems.

  • Avatar
    Firewalla

    Super, will add this link to compatibility.  We are setting up a ubiquiti testbed in parallel.  

  • Avatar
    Blaz Pivk

    I have tested my network extensively and everything works just fine. The only thing I did notice was that the first time Firewalla accessed my network some services started causing problems (computers having DNS problems, IPTV stopped working,...).

    A full reset of my network (gateway and switch) was needed and everything started working as it should.  

  • Avatar
    Firewalla

    Blaz

    Do you have a detailed inventory of your Ubiquiti setup?  (like the model of the router, switch, and AP?)  The ubiquiti stuff are pretty integrated, and like said before, we are building up something simpler to make sure it runs nicely

  • Avatar
    Blaz Pivk

    Of course I have.
    I own a Security Gateway 3P, AC Lite APs and POE-60W switch.

    And yeah even though I had some hiccups at start it sure works nicely now even considering that I'm running a custom script to enable IPTV multicast traffic through my network which was main concern about this unit breaking that traffic.

  • Avatar
    Firewalla

    Nice.  We will likely get one more AC Lite to complete the picture.  Do you have their cloud key or you run your own servers

  • Avatar
    Blaz Pivk

    The software runs on my server under a docker via a private IP address. Firewalla lists my server twice which is to be expected as they do use two IP addresses but that's not an issue at all.

  • Avatar
    Rastislav Švarba

    I've got Ubiquiti AmpliFi High Density router and it seems incompatible with firewalla simple mode. I don't see in configuration any way how to enable/disable LAN to WLAN multicast/broadcast. Configuration app doesn't have so many options as I'd expect.

     

    UPDATE: I chose "force simple mode" which didn't work at first, but then I realized I have DNS on router pointing to my pi-hole server inside network, so I changed that to point outside and now it's working. But now I don't use my pihole by default.

Please sign in to leave a comment.

Powered by Zendesk