Help with setup. What am I doing wrong?(Fixed)

Comments

6 comments

  • Avatar
    Firewalla

    Are you running "router mode" on the Firewalla Gold? (tap on the monitoring button and you will see the mode),   

    Also your connection likely better if you connect

    Modem <--->[Firewalla Gold in Router Mode]<--->[8 Port Switch]-->[AX86u in AP Mode]

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    iRocSevo

    Yes I have setup to run in Router mode

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    iRocSevo

    I feel like the issue is this device. How can I be connected to my switch which is connected to FWG after resetting the device again, using Router mode (like I have been) and I have to delete the two standard default rules present within the app so that I can all of a sudden access webpages. BUT then I search amazon.com and everything freezes and now I'm back to nothing being accessable?

    What the hell..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Firewalla

    I have created a ticket for you on this, we probably need to check your configuration and see what's going on. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    iRocSevo

    Update:

    I reset everything. The device within the app, the app itself, cleared all cache, data, logs, and switched the usb port used by the usb key (was something new to try). This time I left my router in router mode to broadcast a wireless signal for my phone while I used the other ethernet port on my modem to connect to the FWG as it setup. It completed without issue. I slowly incorporated devices starting with my switch. I had to reset the network settings on my desktop pc for the network to be recognize and therefore have access. Then incorporated streaming devices. Lastly, I connected the router to a different LAN port after placing it in AP mode. Everything is recognized and works. I have not implemented any rules or ad blocking at this time. 

    Not sure where my issues were from. Not sure if it is the USB port (I doubt it). However, my first ever attempt at this yesterday the whole setup stalled out/timeout during the last phase of the setup. I don't know why. I restarted. Each time I did reset this little thing I would always see my previous data within the app and be confronted with the described issues of no connectivity. So did things not totally reset and be re-started successfully? Whatever it was I aged a few years. But that's over now, thankfully/hopefully.

    Thank you for your responses. I do not believe the ticket needs to be kept open. Fingers crossed nothing else happens. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Firewalla

    If you want us to check up the unit, you can send the logs to us via the ticket. 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.